Barn

UNDERBARA BARN

 

Barn är alltid en fröjd att fotografera! Deras nyfikenhet, impulsivitet & livsglädje gör varje fotosession unik.

 

– Tänk på att barnet bör ha ätit och sovit före fotosessionen.

 

– Barn är på så olika sätt, de kan vara blyga, busiga, ”mammiga”eller pappiga”. Finns det möjlighet så tag gärna med en extra person som ev. kan hjälpa till. Gör ingen stor ”grej” av att barnet ska fotograferas, det blir alltid bäst om det är så ”vanligt” som möjligt. Det är viktigt att det känns roligt för barnet att bli fotograferad och inte något krävande! Då blir bilderna som bäst!

 

– Tag gärna med favoritleksaken eller nallen. Inte bara tryggt för barnet utan också roligt att hamed på bild som fint minne. Jag tillhandahåller även många färgsprakande leksaker i studion.

 

– Vi bokar alltid in en timme för fotograferingen. Oftast går fotograferingen mycket fortare, vilket är bra då små barn oftast bara orkar fokusera i ca 15-30 minuter.

 

– Jeans funkar alltid, och är lika snyggt till både killar och tjejer. Det passar dessutom till alla typer av bakgrunder.

 

– Mot vit bakgrund kan färgrika kläder ”poppa” och vara hur tufft som helst, tänk bara på att de oftast blir mörkare grå när de konverteras till svartvitt.

 

– Vita plagg är alltid stilrent och lämnar ett tidlöst intryck, passar perfekt till vit och grå bakgrund.

 

– Tänk på att inte välja kläder med stora tryck, eller med mycket mönster, utan håll det så enkelt som möjligt.

 

– Om ni har en tös med kort klänning kan det vara bra att ta med en trosa. När flickan sitter så åker klänningen upp och då syns blöjan.

 

– Om barnet blir sjukt, eller är trött: var vänlig ring och meddela detta snarast möjligt!